Vakantie met een hond: verzorgingsproducten mee?

Vakantie met een hond: verzorgingsproducten mee?

door Aldwin Boer op Jul 21, 2024

Op vakantie met een hond, hoe leuk! Toch is er veel waar je aan moet denken als je met je hond op vakantie gaat. Zo zijn voor sommige bestemmingen ook specifieke inentingen of trainingen verplicht. Een onderwerp waar je misschien wat minder snel aan denkt is vachtverzorging. Daarom lees je in deze blog meer over vachtverzorging op vakantie, zodat je met de juiste producten op pad kunt gaan!

Waarom het slim is om vachtverzorgingsproducten mee te nemen op vakantie

Grote kans dat jouw vakantiebestemming een ander klimaat heeft dan ons koude kikkerlandje. Veranderingen van klimaat kunnen effect hebben op de huid en vacht van jouw hond. Dit kan leiden tot droogheid, irritatie en klitten. Als dit te lang aanhoudt, kan dit gaan jeuken of pijnlijk worden. Door de juiste producten mee te nemen, kun je hier snel op handelen en blijft de vakantie voor zowel jou als je hond leuk.

Daarnaast is de kans groot dat jullie leuke dingen gaan ondernemen, bijvoorbeeld een lekker stuk wandelen of samen zwemmen. Het is aan te raden om je hond hierna te verzorgen.

Ga je naar de zon? Houdt er dan rekening mee dat de stoep en het asfalt waarschijnlijk een stuk warmer zijn dan je thuis gewend bent (en je hond dus ook). Verzorg de pootjes van je hond goed om gespleten kussentjes of pijnlijke kloofjes te voorkomen.  
Daarnaast kun je op hele warme dagen je hond een wasbeurt geven ter verkoeling. Let op: pas wel op dat je je hond niet in de zon laat opdrogen, om broeien van de vacht te voorkomen.

Ten slotte kan het zijn dat je vakantiebestemming in een gebied ligt waar veel teken, vlooien, mijten, muggen, knutten of andere vervelende beestjes zijn. Sommige gebieden staan hierom bekend, op andere bestemmingen word je hier soms mee verrast. Het is aan te raden om een middel mee te nemen dat helpt in de afweer tegen dergelijke vervelende beestjes.

Welke vachtverzorgingsproducten zijn handig om mee te nemen op vakantie?

Onze paklijst op het gebied van vachtverzorging voor op vakantie:

  1. Mini hondenzeep

Omdat je nooit weet wat je tegen gaat komen, raden we je sowieso aan om een mini soapbar mee te nemen op vakantie. Deze is klein, neemt weinig ruimte in en kan toch zo’n 5-10 wasbeurten mee. Springt je hond op vakantie in een vieze sloot, ligt je hond tijdens een wandeling ergens in te rollen of gaan jullie samen zwemmen? Met de mini soapbar was je tussendoor snel je hond. De mini soapbar is ook ideaal om eventueel snel alleen de pootjes of de buik van je hond te wassen.

Het wassen van je hond met hondenzeep heeft vele voordelen ten opzichte van hondenshampoo. Heel groot voordeel is dat het de vacht zowel reinigt als verzorgd. Ook voedt hondenzeep de hondenhuid, waardoor deze gezond blijft.

Je shopt een mini hondenzeep al voor € 2,95 en deze is verkrijgbaar in de geur Lavender, Chamomile of Rosemary.

  1. Potenbalsem

Maak je op vakantie lange wandelingen, ga je de bergen in of ga je naar een warme bestemming? Neem dan een potenbalsem mee, om de pootjes van jouw hond tussendoor wat extra te verzorgen.

Op vakantie loop je kans dat de kussentjes van jouw hond uitdrogen en daardoor gaan kloven. Dit kan erg pijnlijk zijn voor jouw hond. Ga je bijvoorbeeld hiken in de bergen? Door het oneffen oppervlak, kan het ook zijn dat de kussentjes inscheuren.

Verwen jouw hond op vakantie wat vaker met een heerlijke voetmassage en jouw hond is vervolgens weer klaar voor nieuwe avonturen!

Je shopt onze potenbalsem voor € 6,95 en kunt deze het hele jaar gebruiken. Neem het overgebleven product dan ook zeker weer mee naar huis.

  1. Vachtspray

Zoals je hebt kunnen lezen, kan het zijn dat de vacht van jouw hond op vakantie droog wordt of gaat klitten. Door deze weer in te sprayen met onze 3-in-1 vachtspray, kun je de vacht zowel hydrateren als verzorgen met een anti-klit spray.

Ook kun je de vachtspray als conditioner gebruiken na het wassen.

De 3-in-1 vachtspray kost € 12,95 en is verkrijgbaar in drie versies: Natural (geurloos), Lavender of Fresh Melon.

  1. Outdoor Adventure spray

Sowieso is het natuurlijk altijd aan te raden om je hond te beschermen tegen vlooien en teken, maar als je op vakantie gaat naar een nieuw gebied, is het aan te raden om een product mee te nemen dat kan helpen in de bescherming tegen nog veel meer vervelende beestjes.

Onze Outdoor Adventure spray bevat een hoge concentratie essentiële oliën en neemolie. Deze ingrediënten staan bekend om hun afwerende werking tegen zowel vlooien en teken, als vliegen, muggen, knutten, mijten en andere vervelende insecten. Sommige van deze beestjes komen in Nederland niet (veel) voor, maar kunnen in het buitenland veelvuldig voorkomen.

Onze Outdoor Adventure spray shop je voor € 17,95.

  1. Borstel

Ondanks dat je deze niet bij ons shopt, vinden we het wel heel belangrijk om deze te noemen op deze paklijst. Neem de vaste borstel van je hond mee, zodat je de vacht indien nodig kunt uitborstelen. Gebruik je hier normaal gesproken meerdere soorten borstels voor? Kijk of je deze dan beide mee kunt nemen, zodat je op iedere situatie bent voorbereid.

Verder aan denken

Naast specifieke producten, kun je onderstaande items nog in overweging nemen. Let op: de genoemde tips hebben uiteraard te maken met vachtverzorging, dus dit zijn niet de enige dingen waar je aan moet denken als je met je hond op vakantie gaat.

Hieronder zeven tips om over na te denken voor je met je hond op vakantie gaat:

  • Heeft je hond een badjas? Dan kun je overwegen om deze ook mee te nemen op vakantie.
  • Ga je naar een regenachtige bestemming, of een bestemming die niet persé bekend staat om het mooie weer? Overweeg een regenjas voor je hond.
  • Ga voor een praktische halsband die niet schuurt en je hond comfortabel voor langere tijd kan dragen. Zo minimaliseer je de kans op schuurplekken in de vacht. Graveer eventueel je nummer in de halsband (tip: begin met +316 ipv 06, zodat ook buitenlandse nummers snappen hoe ze je kunnen bereiken), of kies voor een penning.
  • Voeding heeft ook een enorme impact op de vacht van je hond. Kijk of je de vaste voeding van je hond mee kunt nemen, of begin op tijd met overstappen op ander (tijdelijk) voer en vul dit eventueel aan met toppings.
  • Brengt de hond regelmatig een bezoek aan de trimsalon? Overweeg om de hond relatief kort voor vertrek te (laten) trimmen, zodat de vacht in optimale conditie is als je op vakantie gaat.
    Zeker wanneer je naar een warme bestemming gaat, kan het voor je hond fijn zijn als de vacht net wat korter is.
  • Ga je voor langere tijd weg? Check voor vertrek de nagels van je hond. Knip deze liever niet de dag voor een lange wandelvakantie, om inscheuren te voorkomen.
    Ook kan het verstandig zijn om voor vertrek de anaalklieren van je hond te (laten) legen.
  • Neem een handdoek mee voor de zekerheid. Dit kan een hondenhanddoek zijn, maar je kunt natuurlijk ook een hele oude handdoek meenemen waar je minder aan gehecht bent.

Meer vakantietips

Een hele belangrijke vakantietip: neem voor de zekerheid een EHBO setje mee! Je hoopt ‘m natuurlijk nooit nodig te hebben, maar mocht er iets gebeuren dan ben je heel blij dat je de set hebt meegenomen.

Wil je meer vakantietips of meer leren over met je hond op vakantie gaan? Kijk dan ook zeker bij MYDOGSTRAVEL. Dit is een nieuwe blog waarbij je meer informatie leest over reizen met je hond. Zo lees je hier nog veel meer praktische zaken en tips, waardoor je optimaal bent voorbereid op je vakantie.

Hopelijk heeft deze blog je op weg kunnen helpen! We wensen je in ieder geval een hele fijne vakantie, op naar mooie herinneringen samen!

laat een reactie achter