Hond wassen met natuurlijke producten

Hond wassen met natuurlijke producten

door Aldwin Boer op Aug 04, 2024

Natuurlijke producten bestaan meestal uit ingrediënten die verschillende voordelen hebben voor de hondenvacht. Helaas bevat hondenshampoo chemische ingrediënten, die de vacht (op termijn) droog en dof kunnen maken. Daarom lees je in deze blog hoe je jouw hond kunt wassen met natuurlijke producten.

Waarom wil je je hond wassen met natuurlijke producten?

Hondenshampoo bevat regelmatig ingrediënten als sulfaten, parabenen, siliconen of micro-plastics. Deze ingrediënten worden toegevoegd om de hondenshampoo een specifieke eigenschap mee te geven, bijvoorbeeld de houdbaarheid verlengen of de shampoo extra laten schuimen.
Deze eigenschappen zijn vaak ook op een natuurlijke manier te verkrijgen, maar vaak zijn deze ingrediënten duurder, lastiger verkrijgbaar of vragen deze om een ander productieproces.

Wanneer je je hond wast met natuurlijke producten, kies je voor producten zonder dergelijke toevoegingen. De producten zijn vaak zachter voor de hondenhuid en -vacht. Ook zijn de producten vaak beter voor het milieu. Wel een fijn idee!

Natuurlijke hondenshampoo

Je hond wassen met natuurlijke producten begint natuurlijk bij een hondenshampoo. Hiervoor kun je het beste overstappen naar een hondenzeep. Hondenzeep is veel milder reinigend dan een hondenshampoo. Ook bevat een hondenzeep enkel verzeepte oliën en geen van de hierboven beschreven ingrediënten (sulfaten, parabenen etc.).

Probeer bijvoorbeeld onze Bobba Bars Lavender soapbar als mild en duurzaam alternatief voor je huidige hondenshampoo. Je zult zien dat de vacht van je hond goed verzorgd en glanzend opdroogt na je volgende wasbeurt!  

Vachtspray of conditioner

Hond wassen met natuurlijke producten, hoezo hebben we het dan over vachtspray? Nou, heel veel honden hebben baat bij een verzorgende vachtspray!

Onze 3-in-1 vachtspray kun je bijvoorbeeld gebruiken als anti-klit, leave-in conditioner en als opfrisser tussen wasbeurten. Je zou deze vachtspray zelfs kunnen gebruiken als droogshampoo voor je hond. Dit veelzijdige product is ideaal voor iedere hondeneigenaar.

Wat onze vachtspray bijzonder maakt, is dat deze geen alcohol bevat. Alcohol wordt vaak toegevoegd om ingrediënten goed met elkaar te kunnen mengen. Het negatieve effect hiervan, is dat alcohol de hondenvacht dof en broos maakt. Ook kan het schadelijk zijn voor de vacht om na het sprayen in de volle zon te lopen.

Potenbalsem

Potenbalsem is een fijn en veelzijdig product dat je kunt gebruiken in de verzorgingsroutine van je hond. Potenbalsem helpt de kussentjes zacht en soepel te houden, waardoor deze minder snel scheuren of kloven. Dit product is het gehele jaar te gebruiken, maar wordt vooral veel extra gebruikt op hele warme of juist hele koude dagen.

laat een reactie achter